Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

V niinkuin...

lauantai 14. elokuuta 2010

V niinkuin...

Vampyyri. Minä 25-vuotias nainen (melkein aikuinen, ikuinen teini, aina hiukan lapsi) tunnustan pelkääväni edelleen pimeää ja yksin kotona olemista. Pelottavat kirjat ja elokuvat tulevat suoraan uniini ja nään aika usein karmivia painajaisia, siis todella karmaisevia, niin pelottavia, että herään itkien. Tosin nykyään ne ovat ehkä hiukan vähentyneet. Jostain kumman syystä silti haluan katsoa kauhuelokuvia, olen aina katsonut. Olen lukenut vähän kauhukirjojakin, William Blattyn Manaajan, Edgar Allan Poen novelleja ym... Mutta ihan oikeasti pelkäsin kuollakseni jo, kun lueskelin Harry Pottereita, joo tiedetään, ihan nössöjä, mutta minkäs teet kun on tämmöinen mielikuvitus? Vampyyrileffat ei silti aina ole mitään kauhuleffoja, mutta itse lasken ne kuitenkin pelottaviin elokuviin.

Tällä hetkellä vampyyrit ovat kovaa huutoa ja super in. Olen itsekin ihan täysin hurahtanut Stephenie Meyerin Twilight sarjaan. Ollaan vuokrattu kaikki Makuunissa olevat vampyyrileffat ym. Uudet kauhuleffat ovat monen mielestä ihan surkeita, verrattuna vanhoihin kauhuleffoihin, mistä minulla ei ole kovinkaan paljon kokemusta, mutta uskotaan! Manaaja, Saw, Omen, Orpokoti, The Others ja Hohto ovat mielestäni kaikki tosi karmaisevia elokuvia.Henkilökohtaisesti minua eniten pelottaa, elokuvat joissa ei ole "örkkejä", mutta jotain yliluonnollista kuitenkin. Leffat, joissa veri roiskuu, eivät välttämättä ole niitä kaikkein pelottavimpia (paitsi Saw). Raskaana ollessani katsoin ajankuluksi True Bloodin 1. tuotantokauden ja nyt katselen 2 tuotantokautta parhaillaan, olen niiiiin koukussa:D

Minua karmaisee ajatus siitä, että jonkun tosi viattoman olennon sisällä asuu "paha" tai että, joku lähimmäinen ihminen on läpeensä paha, eikä itse sitä uskoisi, vaikka kaikki merkit viittaavat selvästi siihen. Mitä te pelkäätte? Mikä on kaikista pelottavinta? Kertokaa, kertokaa, palan halusta kuulla teidän kauhuleffa suosikkejanne. Olen tässä kesän aikana mooonta kertaa miettinyt, että "ei, miksi vuokrasin tämän, voi miksi, en enää ikinä katso kauhuleffoja" enkä uskalla leffan jälkeen mennä edes vessaan yksin. Silti aina vaan sorrun, miksi?:D

Nyt alkoi pelottamaan liikaa, silti voisin jaaritella aiheesta ikuisuuksia. Niin ja teille fiksuimmille vielä, älkää välittäkö, kun sekoitan elokuvien lajityypit, tajusitte kuitenkin toivottavasti pointtini?Pakko nyt heittää loppukevennykseksi jotain ihan aiheesta poikkeavaa....
Tepon uudet talvikuteet tuli sitten ostettua jo nyt:D


Kauniita unia, eikä nähdä sitten mitään painajaisia siellä!


-Majps. Kipitän sohvalle katselemaan True Bloodin vikat jaksot....Tunnisteet:

28 kommenttia:

14. elokuuta 2010 klo 11.31 , Blogger Harhakuvitelma kirjoitti...

En pahemmin kauhuleffoista välitä, mutta toisinaan kavereiden painostuksesta sorrun. Yks parhaista jonka oon nähnyt on Orphan. Ihan tajuton, sen loppua ei voi kyllä arvata. :D Ja vampyyrit, aah. Etenkin just Twilight-sarja. Niin rakkautta.

Söpöjä vaatteita Tepolle. :)

 
14. elokuuta 2010 klo 11.52 , Blogger Mona kirjoitti...

Mua alkoi pelottamaan jo tämä postaus :DD Mitennii vilkas mielikuvitus.. En nykyään voi katsoa enää mitään kauhuleffoja, kun jotkut 10 vuotta sitten katsotutkin pelottaa edelleen joskus kun menee nukkumaan.

 
14. elokuuta 2010 klo 12.11 , Blogger Mallu kirjoitti...

Pitikin lukea tää postaus sopivasti nyt, kun olen pitkästä aikaa yksin kämpällä... Ja olen varmasti kaikista pelkurein:')

Vasta postasin itsekin lyhyesti yhdestä kauhuleffasta: Storm of the Century. Tuo oli eka katsomani kauhuleffa ja sain siitä aikamoiset traumat. En nukkunut seuraavana yönä ja monena yönä näin muka tuon leffan kauhutyypin huoneen nurkassa. Aivan sairasta, hyi. Ei sillä, että hirveesti oisin kauhuleffoja katsonut, mutta jostain syystä ne kiehtoo. En kuitenkaan enää aio sellasia katsoa.

 
14. elokuuta 2010 klo 12.51 , Anonymous Laura ja UFFIt kirjoitti...

Ihan kun minun kynästä koko posti! Juuri katsottiin Shutter Island ja vaikka sekään ei ole varinaisesti mikään kauhu (mielisairaudet voi olla tosi pelottavia asioita!), niin silti mietin tässä, että uskallanko lähteä yksin käyttämään koiria iltapissalla kun on noin pimeääkin jo. Hyr.

Olen nähnyt aivan liian nuorena Tappajahain, enkä vielä(kään) uskalla mennä yksin uimaan edes järveen. Toinen trauma on jäänyt sängyn alusista, kiitos Uinu uinu lemmikkini, joka myöskin tuli katsottua turhan nuorena.

Hyi kauheeta. En mielellään enää katso kauhuleffoja, vaikka joku kumma niissä kiehtookin. Mutta ne tosiaan tulee uniin ja mielikuvitus saa aikaan jos jonkinlaisia kauhistuksia vaikka keskellä kirkasta päivää.

T. Heikkohermo

 
14. elokuuta 2010 klo 13.36 , Blogger Mickey kirjoitti...

Itsekin täysin koukussa kilttivampyyri-juttuihin. Salaa välillä toivon, että mieheni olisi vampyyri, joka kuljettaisi minua reppuselässään pitkin maita ja mantuja. Twilight-kirjoissa koukkuun vetää se intohimo, rakkaus ja vampyyrin ylellisyys (voimakkuus, liitäminen, rikkaus, tyylikkyys), mutta noita ei niissä elokuvissa näe. Itse en ainakaan.

Tru Bloodiin voisin siirtyä seuraavaksi, mutta olen nyt jäänyt koukkuun The Vampire Diaries -sarjaan. Hieman teini, mutta menettelee. Stefanin vampyyriveli Damon on niin...aaaah :)
Täällä sen voi katsoa:
http://www.fin-tv.com/browse-wampire-videos-1-date.html

Ps. Itsellä ainakin nuo jumittaa melko pahasti, jos ei anna latailla loppuun. Parasta tuossa kuitenkin on, että voi lataa seuraavaa jaksoa sillä aikaa, kun tappelee toisen jakson kanssa, jne :)

 
14. elokuuta 2010 klo 13.39 , Blogger Mickey kirjoitti...

Mallu:
Storm of the century on yksi pahimmista kauhuleffoista, mitä olen ikinä nähnyt. Olen sen kolme tuntisen leffan kerran pystynyt katsomaan, mutta en toista kertaa. Siinä yhdistyvät oikeastaa suurin osa pelkäämistäni asioista: täysin mustat silmät, uskonnollisia juttuja, tarut, "tappajan" rauhallisuus, ...Hrrr...

 
14. elokuuta 2010 klo 14.07 , Blogger kippo kirjoitti...

Mulla on jääny Käsi joka kehtoa keinuttaa -elokuvasta tuulikellokammo. Semmoset puiset on ihan ok mut kaikki kilisevät on kammottavia. Vaikka ei kai se oikein kauhuleffa edes ole mutta ihan karmiva silti.

En oo tainnu ennen kommentoidakaan, mutta blogia oon seurannu jo pitkään. Kuuluu suosikkeihin! Kiitos siitä siis.

 
14. elokuuta 2010 klo 14.49 , Blogger Johanna kirjoitti...

Mulla taitaa mennä ennemmin niin päin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän uskaltaa katsoa mitään kauhua. Itse asiassa nyt 29 vuotiaana en edes pysty enää katsomaan mitään kauhuleffoja. Ei siinä kai ole mitään hävettävää :D Vaikka vähän kyllä jo naurattaa se traumaattinen leffakokemus, jonka sain 7 vuotiaana, kun erehdyin yksin katsomaan "Uinu uinu lemmikkini" telkkarista...hrr.

 
14. elokuuta 2010 klo 14.50 , Blogger suvi kirjoitti...

edellisissä postauksissa tiivistyikin melkeimpä kaikki omat ajatukset! vihaan kauhuelokuvia, varsinkin kaikkia yliluonnollisia! sinänsä niitä luulisi olevan helpoin katsoa kun tietää ettei ole totta, mutta jos mielikuvitus on mitä on! kuolleista säikkäyttämällä herääminen, peilissä näkyvät ylimääräiset tyypit, hanasta tuleva ylimääräinen mönjä (pelkään aina jos on putkien kanssa jotain ongelmaa ja hanasta sylkee multaa ja vettä :D), pimeissä nurkissa seisovat tyypit....kaikki millä pelottavia kohtauksia kuvataan! kauhuleffan jälkeen pelkään monta kuukautta kaikkea, siksi en niitä enää katso.

MUTTA en laske omiin kauhuleffoihin kuitenkaan saw-leffoja, mitään vampyyrijuttuja yms... jännä..

kaunan mainoksesta näin pari viikkoa painajaisia, elokuvaa en ole vieläkään suostunut katsomaan.

 
14. elokuuta 2010 klo 14.55 , Blogger suvi kirjoitti...

liikaa asiaa :D
piti vielä kertoa että luin twilightit alle kahdessa viikossa ja haikailin niiden perään seuraavan kuukauden! aivan ihania!
True blood on myös niin hyvä ja hauska ja silti niin karmaiseva että siihen jäätiin poikkiksen kanssa koukkuun vaikka se melko aivotonta onkin :D siinä on vaan sitä jotain!
Vampyyripäiväkirjat on näistä kahdesta liian jäljitellyn oloinen ja pari ekaa jaksoa oli aika säikäyttäviä ja se tyyppi tuli mun uniin ni en tiiä katotaanko sitä enempää, ehkä, ehkä ei...

 
14. elokuuta 2010 klo 15.27 , Blogger tannttu kirjoitti...

Hyii en oikeesti voi kattoo kauhuleffoja, kun en vaan uskalla :D Katson aina tyynyn takaa tai ilman ääniä :D Mutta silti jotenkin houkuttelis koko ajan katsoa niitä.
Kaikki nynnymmäitkin kauhuleffat on mun mielestä kamalia :D En varmaan ikinä uskalla kattoa Psychoa kun en uskaltais käydä suihkus enää sen jälkeen :D
Muutenki pelottavaa välillä.


True Blood on loistava!

 
14. elokuuta 2010 klo 15.47 , Anonymous sarss kirjoitti...

Katon kans aina kauhuelokuvia ja sen jälkeen oon ihan säikkynä monta viikkoa. Ja hyi nyt kun illat on taas pimeitä...pelkään pimeää eniten! Silti sorrun kauhuleffoihin aina uudelleen. On vaan vaikea saada ketään katsomaan mun seuraksi, yksin en kyllä tohdi! Yleensä poikakaveri alistuu...(ei tykkää kauhuista) :D Tosin Twilightit ei oo musta yhtään pelottavia.

Ps. I love ur dog <3 On ollut niin kauan koirakuume ja vieläpä erityisesti chihukuume, että ei ainakaan helpota teidän söpöläistä katsellessa!

 
14. elokuuta 2010 klo 21.58 , Blogger s u v i :) kirjoitti...

Täällä myös yksi True Bloodiin täysin koukuttunut äiti! :D Se on niiiiiiiiin hyvä!

 
14. elokuuta 2010 klo 23.01 , Blogger Hedelmäsalaatti kirjoitti...

Hyvä tietää etten ole ainoa yli 20v ja koukuttunut Twilightiin ! :DD

Mä rakastin ennen kauhuleffoja (ainoa poikkeus oli leffat joissa lapset on pahoja/lapsille tehdään pahaa, niitä en ole ikinä pystynyt katsomaan), mutta nykyään en uskalla enää kovinkaan kauheita katsella. Jos tulee katsottua jokin pikkasenkin jännempi leffa niin varmaa on, että minä en seuraavana yönä pahemmin nuku. Poikkeuksena kuitenkin True blood, joka välillä on niin ällö että YÖK (ja silti samalla niin mahtava !)

Mä <3 vamppyyrit !

 
15. elokuuta 2010 klo 0.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkä merkkinen tuo Tepon uusi sininen huppari on? Ihastuin itse reilu vuosi sitten samanlaiseen, Theo-merkkiseen huppariin, mutta käytössä se ei kestänyt koiralla ollenkaan. Nepparit irtosi lyhyen ajan sisällä kaikki. Että onko tuo jonkin muun merkin huppari? Tilasitko netistä vai jostain puodistako hait?

 
15. elokuuta 2010 klo 0.52 , Anonymous kaukosäädin kirjoitti...

Itekkin pelkään kauhuelokuvia, mutta aina niitä tulee katsottua. Katsoin kerran Kauna nimisen kauhuelokuvan ja se syöpyi silmiin. Ei se ole niin pelottava, mutta se Kauna. HYI!! Mutta joo itsekkin olen jäänyt koukkuun True Bloodiin! :D

 
15. elokuuta 2010 klo 1.25 , Blogger Tanja kirjoitti...

Minulla tulee myös kauhuelokuvat uniin ja manaajaa en ole ikinä saanut katsottua loppuun. Ainoita mitä olen katsonut kokonaan on hohto, saw1 ja 2 ja sitte niitä screem leffoja. Yks mitä en tuu ikinä katsomaan on se paranormal activity, en uskaltais mennä nukkumaan enää koskaan. Eniten ihnottaa justiin kaikki yliluonnolliset jutut, veri ei niinkään.

 
15. elokuuta 2010 klo 1.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei, katsohan semmoinen leffa kuin Marttyyrit.. Aika hurja, itku tuli lopussa.

 
15. elokuuta 2010 klo 4.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oon IHAN samanlainen! Aina täytyy kattoo kauhuelokuvia vaikka joka kerta saan traumoja enkä uskalla olla yksin kotona saatika nukkua tai mennä suihkuun. Saw-elokuvat on kyllä mun mielestä niitä parhaimpia, niin nerokkaita. Ei niin traumatisoivia, mutta kuitenkin pelottavia :D

 
15. elokuuta 2010 klo 4.41 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

mua kans pelottaa sellaset henkiset kauhuttelut enemmän kun veren roiske!:D ja sama juttu pelottaa yksin olla kotona yötä esim jos rapussa joku liikkuu niin kauhu iskee. Ja ikää kans just kohta 27. o ou. PS .ootko kattonu Hostel nimisen leffan? Kannattaa mutta muista ottaa turvallista seuraa..

 
15. elokuuta 2010 klo 5.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hej .
totta juurikin tuo vampyyri asia. oon kans ihan addiktoitunu yliluonnollisiin ja fantasia ohjelmiin/kirjoihin/elokuviin. semmoset ällö veri-lentää-joka-suunnasta ei kiinnosta, mut semmonen joka laittaa pikku mielikuvitukseni vaihtiin..

ps . Kiva et löysitte tepolle uusia kuteita, kannatti käydä? :)
T: "parturi-hanna"

 
15. elokuuta 2010 klo 12.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itse hamstrasin nuorempana koiralleni kaikkia Burberryn takkeja ym, sit kyllästyin ja möin ne ja jäljellä vain kaksi Hurtta-takkia. Se on kaikista paras! Itseäni alkoi yhtäkkiä ärsyttämään Burberryn kuosit (vaikka koirallani olikin sitä muutakin väriä kuin nova checkiä...)niin itselläni kuin koirallanikin joten luovuin kaikesta B:stä :)

 
16. elokuuta 2010 klo 4.50 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei! Täällä toinen chihuahua-poika haluaisi tietää, että mistä löytyy noin ihania koirantakkeja? Ollaan koluttu vaikka mitä lemmikkikauppoja, muttei olla noin hienoja nähty mistään. Paljastaisitko ostopaikan ja vähän hintahaarukkaa :)? Mikä koko sopii Tepolle?

Terv. Maikku ja Milo

 
16. elokuuta 2010 klo 15.22 , Blogger Anu Pauliina kirjoitti...

Kiva kuulla etten ole ainoa tässä asiassa. Rrrakastan kauhuleffoja, mutta sitten jälkeenpäin kaduttaa kun ei saa unta ja pelottaa ihan hirveästi.

Sittemmin tajusin, että ainoa keino kauhuleffojen katselemiseen on vuokrata lisäksi joku Disney-elokuva tai romanttinen hömppäkomedia heti perään katsottavaksi, niin voi saada untakin.

Eniten pelottavat demonit! Niin ja sitten "dokumentti"-tyyliin tehdyt elokuvat. Kuten Paranormal activity, Rec (espanjaksi) ja Blarewitch project.

Joskus koukkuunnun katsomaan youtubesta demoni-videoita, joita väitetään aidoiksi ja tienkin uskon. Emily Rosen riivaajahan perustuu tositapahtumiin, ja youtubesta löytyy tämän tapauksen aikoihin nauhotettuja ääninauhoja. Huihuihui!

 
16. elokuuta 2010 klo 19.40 , Blogger Anu Pauliina kirjoitti...

Anteeksi, piti tietenkin kirjoittaa että Blair witch project ;)

 
17. elokuuta 2010 klo 7.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Eksyin lukemaan mahtavaa blogiasi. Vaikutat tosi hyvältä tyypiltä ja lisäksi olet superkaunis! Olen itse juuri muuttanut Tampereelle ulkopaikkakuntalaisena. Voisitkohan joskus kirjoittaa Tampereen hyvistä ruokapaikoista, bilepaikoista ja ulkoilupaikoista.
Kaikkea hyvää!

-M

ps. True Blood on mahtava! En malta odottaa 3.tuotantokauden jaksoja. Eric vai Bill? ;)

 
17. elokuuta 2010 klo 8.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

ihania noi Tepon uudet vaatteet <3 Teidän perhe vaikuttaa niin ihanalta :)!

 
19. elokuuta 2010 klo 1.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Itellä on aikanaan jääny pahatki traumat Manaajasta :/ kahen vuoden (oikeasti!)aikana leffan kattomisen jälkeen en uskaltanu nukkua ja ei kestäny ees vilkasta sen tytön kuvaa. Hirveästi oli kaikkia painajaisia ja niistä heräs tottakai kauheassa paniikissa, ja taas oli vaikeuksia nukahtaa..

Keväällä oli mennä lopullisesti hermo ku painajaiset vaan myllää siitä leffasta mielessä ja katottiinki sitte kaverin kans vähän ku "siedätyshoitona" se leffa uudestaan, ni unetkaa ei ole enää sen jälkeen ollu nii pelottavia.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu